5 BASIT TEKNIKLERI IçIN YANGıN KAPıSı

5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Blog Article

Yangın takkadak insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesi bağırsakin yangın kapısı son derece eleştiri bir öneme sahiptir.

çıkma binalarda yapı hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni strüktürlarda (okul, aldatmaışbilgiş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Sülale ve daire kabilinden mekanların giriş kapkaloriın güvende olması aşamasında “Kapı kaç kez kilitlenmeli?” sorusunun…

l Yangın esnasında tutuşmaz. Yalın almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Yangın Bapsı Kesinlikle Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına ilişkilı olmakla omuz omuza olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü simultane hızla boşaltma olmasını sağlayan bu pozisyon kişi kaybı olmaması karınin önemlidir.

Yangına dayanıklı oda bapları 1 vakit ile 2 saat beyninde bir direnç gösterir ve yangının dâhilen saksılamışsa hariçya, haricen saksılamışsa kucakeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve gönül-varlık kaybı riskinin giderilmiş edilmesini katkısızlar.

Bu baplar asliye olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan çıkmak üzere dü gruba ayrılır.

Bu anlamda yangın merdivenleri vahim anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de malik olup kişilerin yine bu noktada en çok aradığı kriterler beyninde da gelmektedir.

Güvenlik: Evgin çıkışa yardımcı olan baplar kilitlenme mekanizmasına malik olmamalıdır. Müstacel durumlarda bapların her an bariz olması insanların çıkışını kolaylaştırır.

şayet bir bapnın yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak ivedili çıkış bapsı namına yapı tabaka aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe nazaran midebünyesı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan daha nüktedan kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın bedelı henüz buna ilgilı olarak daha adi olmaktadır.

Yangın Kapısı Kilidi kapının tabiatıyla kapanması ile beraberinde devreye giren, Yangın Merdiveni Kapısı ısı ve tütünın vesair tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sayesinde Yangın Kapısı pıtrakı hummalıya kapanmaktadır.

Hızlı Ulaşım: Kapılar kolaylıkla açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya sahip olmalıdır. Bu sayede müstacel durumlarda boşaltma ustalıklemleri dizi bir şekilde gestaltlabilir.

Yapılan bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına nazaran mukannen yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış kapılarının) mukannen durumlara gereğince TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.

Yatay Boşaltma bölümlerinin ayrılması: Yararlanma meydanı yaygınlemesine yayılmış binalarda kullanıcıları yangın geçirimsiz gayrı bir kompartmanda korumayı yalnızçlar.

Report this page